Vacature: Stagiair(e) bij het Netherlands Business Support Office in Barcelona

De post / de afdeling NBSO Barcelona is op zoek naar een stagiaire voor de periode februari 2016 t/m juli 2016.

Werkomgeving

Het NBSO te Barcelona is een kleine handelsvertegenwoordiging van Nederland met een gevarieerd pakket van handel bevorderende taken en werkzaamheden.

Het is een plezierige post met goede sfeer en team spirit, bestaande uit een Chief Representative en een Deputy Representative, met afwisselend werk in een ambtsgebied (Catalonië en Aragón) dat veel te bieden heeft.

Er wonen ca 14.000 Nederlanders in Catalonië, waarvan er veel zelfstandig ondernemer zijn. Naar schatting zijn er zo´n 6000 Nederlanders in de stad Barcelona, dat ook wel als the emerging start up capital of Europe wordt gekenschetst. Het lokale netwerk van ondernemers is erg coherent.

Stageomschrijving

De werkzaamheden van de stagiair hebben betrekking op handelsbevordering en vergen een commerciële instelling. De stagiair maakt deel uit van een klein team, wat met zich meebrengt dat de werkzaamheden variabel en afwisselend zijn en naast team spirit ook zelfredzaamheid wordt verwacht, een hoge mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Eigen initiatief ontplooien wordt gewaardeerd. De stagiair(e) heeft dus een zelfstandige rol, wat in de praktijk inhoudt dat de stage de vorm zal krijgen van meeloopstage. De werkzaamheden zullen bestaan uit o.a:

  • Het verlenen van administratieve en logistieke ondersteuning in het kantoor;
  • Contact en afspraken met toeleveranciers;
  • Het bijhouden van de website, het digitale handelskantoor www.holanda.es en de sociale media;
  • Het assisteren bij en voorbereiden en organiseren van activiteiten;
  • Het synchroniseren en actualiseren van de databases en online op de google account;
  • Het schrijven van zakenpartnerscans en het zoeken naar lokale zakenpartners, agenten, distributeurs of eindgebruikers in Spanje;
  • Het beantwoorden van handelsaanvragen, het assisteren bij het organiseren van netwerkbijeenkomsten met betrekking tot handels promotionele activiteiten, missies, beurzen, contacten met Spaanse handelsinstanties en het Nederlandse bedrijfsleven en in Nederland;

Profiel van de stagiair(e)

Aangezien het NBSO zich met onderwerpen van allerlei aard bezighoudt en stagiaires inzicht zullen krijgen in een breed scala aan onderwerpen, is een flexibele, actieve en zelfstandige instelling noodzakelijk. Daarnaast is een goede beheersing van de Nederlandse en Spaanse taal vereist.

Kennis van en ervaring met social media, CMS en online communicatie en marketing is een pré. Een specifieke studierichting is niet vereist.

Wat zij bieden

Leerzame stage-ervaring in een interessante internationale markt.

Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site

Meer weten en/of solliciteren

Ben je geïnteresseerd en beschik je over de juiste bagage voor deze stageplek?

Stuur dan een motivatiebrief met je Curriculum Vitae naar: info@nbso-barcelona.com.

Deadline van reageren is 24 november 2015 om 9 uur ´s ochtends.

This entry was posted in Noticias and tagged , , on by .

About Marco Kivit

I am a financial (controller) with a broad financial experience and interest. Companies that I worked for include both large companies as well as Small- and Medium sized companies in various sectors, such as Allianz, PricewaterhouseCoopers, KPMG, Royal Dutch Household, Royal Dutch Mint. I have set up Business Club Spanje to bring people and organizations together, to share knowledge about doing business in and between Spain and the Netherlands and to promote our partners.

Leave a Reply